Už žádné generické inzeráty: 4 tipy, jak napsat pracovní inzerát, který skutečně zaujme

Pracovní inzerát je výkladní skříní vašeho náborového procesu i celé vaší firmy. Jedná se také často o první moment, kdy se potenciální uchazeč setká s vaší firmou. Je proto klíčové, aby byl váš inzerát dobře napsaný, přehledný a lákavý. Níže najdete čtyři tipy, jak napsat inzerát, který osloví ty správné kandidáty.

Stručnost a přehlednost

Vyvarujte se zbytečných složitostí a dlouhých textů. Jak uvádí článek na LinkedIn Pulse, uchazeči často procházejí mnoho nabídek a příliš dlouhé inzeráty přeskakují. Používejte odrážky a krátké věty, aby byly klíčové informace snadno k nalezení. Uveďte název pozice, hlavní odpovědnosti, požadované dovednosti a benefity.

Přesně popište požadavky a náplň práce

Kandidáti potřebují jasně vědět, co se od nich očekává. V inzerátu detailně popište pracovní náplň a požadavky na uchazeče – technické dovednosti, zkušenosti, ale i osobnostní kvality. Dbejte na to, aby požadavky odpovídaly skutečným potřebám firmy, a vyhněte se příliš dlouhým nebo nereálným seznamům.

Zdůrazněte firemní kulturu a hodnoty

Dnešní kandidáti kladou velký důraz na to, jaká u potenciálního zaměstnavatele panuje firemní kultura. Ukažte, čím je vaše společnost výjimečná – ať už jde o neformální atmosféru, flexibilní pracovní dobu nebo možnosti růstu a vzdělávání. Jestliže bude váš inzerát jasně ukazovat, jaká je vaše firemní kultura, přilákáte uchazeče, kteří sdílejí vaše hodnoty.

Nezapomeňte na výhody a benefity

Kromě základního popisu pozice nezapomeňte zdůraznit, co může firma uchazeči nabídnout. Dnešní zaměstnanci oceňují nejen mzdu, ale také benefity, jako jsou pružná pracovní doba, možnost práce z domova, vzdělávací kurzy nebo firemní akce. Dobře promyšlený systém benefitů může přitáhnout kvalitní talenty.

 

-mm-

Zdroj: LinkedIn Pulse - blogovací platforma sociální sítě LinkedIn

Jak začít Selflearning používat?

Abyste měli jistotu, že Selflearning funguje, máme pro vás ukázkovou variantu na měsíc zdarma.

Vyzkoušet zdarma
Průběžně sledujete trendy a vývoj v oblastech, které vás zajímají
Získáváte návody a tipy, které jsou ihned využitelné v praxi
Vzdělávat se můžete na pracovišti i z domova