Pracujete jako prodejce pro start-up? Poradíme vám, jak najít první klienty

Máte skvělý inovativní nápad? Jste schopni vyrobit produkt, který má potenciál stát se hitem? Máte kolem sebe lidi, kteří sdílejí vaše hodnoty, kterým věříte a jste ochotni se s nimi pustit do podnikání? Pokud jste na vše odpověděli „ano“, možná si myslíte, že jako obchodník start-upu nebudete mít skoro žádnou práci. Tak to ale úplně není. Přinášíme vám tři tipy, jak rozjet obchod s vaším start-upem a získat své první klienty.

Prodejnost coby priorita číslo jedna

Podle SalesForce blogu se mnoho těch, kteří rozjíždějí podnik, soustředí nejdříve na vývoj produktu a teprve poté přemýšlí, jak jej budou prodávat. Prodejní strategii byste ale měli mít na mysli již při samotném vývoji produktu a měli byste ji začlenit do samotného základu daného produktu. I sebelepší produkt s nepromyšlenou obchodní strategií je k ničemu.

Získejte přízeň názorových autorit

Prorazit s novým produktem nové firmy není jednoduché. Dobrým způsobem, jak si v tomto ohledu ulehčit práci, je získat přízeň a veřejnou podporu názorových autorit. Může se jednat o influencery, ale také o uznávané odborníky, VIP firemní klienty nebo určité úzce zaměřené skupiny klientů.

Zdůrazněný přínos pro klienta

Řada start-upů, především pokud přichází s nějakým novým, inovativním nápadem, má ten problém, že se příliš soustředí na popis svého produktu. Možná to zní zvláštně, ale klienty nezajímá váš produkt jako takový. Zajímá je, jaký přínos z daného nabízeného řešení budou mít oni. Tomu je nutné přizpůsobit i vaší prodejní strategii. Prezentujte benefity, které klientům z užívání vašeho produktu plynou, a zapomeňte na detailní technické popisy vašeho řešení.

 

-mm-

Zdroj: SalesForce Blog - blog na stránkách společnosti SalesForce

Jak začít Selflearning používat?

Abyste měli jistotu, že Selflearning funguje, máme pro vás ukázkovou variantu na měsíc zdarma.

Vyzkoušet zdarma
Průběžně sledujete trendy a vývoj v oblastech, které vás zajímají
Získáváte návody a tipy, které jsou ihned využitelné v praxi
Vzdělávat se můžete na pracovišti i z domova